0

Godzilla Final Wars

Efter att japanska staten lyckas frysa ner Godzilla till et stort berg av is verkar allting vara guld å gröna skogar...tills ännu fler monster dyker upp överallt i världen. Såmånga att man inlett EDF Earth Defense Force, som ska hejda monster genom att genmodifiera människor till super soldater och i en scen lyckas de kung fu och panga ihjäl Eborah, jättekräftan men innan man hinner fira poppar Aliens upp från ålaneten Xiliens som tidigare var inblandade i Gidrah the three headed monster från 60-talet. EDF som styrs av amerikanska Captain Gordon med hans undersåtar har misstankar men resten av befolkningen älskar dem och sluter fred med utomordingarna då de teleporterar bort alla gigantiska bestar från jorden. Shinichi, en av de modifierade soldaterna och filmens actionstjärna å hjälte tar med sig sin trupp och åker till Mothras ö där vi får veta att kaos är på g å Gordons mannar avslöjar Xilianernas onda tricks.
dude, good movie

Detta gör Xilianerna urförbannade och slår sin onda plan i verket, det visade sig att alla monsterattacker skett pga att de har kontrollerat monstrerna å nu är King Ceeasar, Rodan, hedorah, Eborah, Angilas, Rodan, Kamaga, Gigan, amerikanska Godzilla, Kumonga lösa och löper amock. EDF försöker hindra alla attacker de kan men inser att det är lönlöst så de drar till antarktis och släpper lös Godzilla för att ha en chans. Kommer Godzilla kunna klå ALLA monster? Vad har Xilianerna för fuskkort i sin ärm? Vad fasen gör Minilla i skogen?
Hur fan har jag fortfarande reviews som jag skrev 2017 att lägga upp än??

Kunde man ha firat Godzillas 50 års dag bättre? Inte troligt! Här får vi massor av monster från förr såsom Hedorah och King Cesar som inte varit med i godzilla filmer sedan 70-talet, visst många av dem är bara bitroller men andra får större roller och coola uppdateringar som Gigan som är går från att vara en småtjock mekansk robot till en urfrän och hotfullt monster. Det du läst i de 2 sektionerna ovanför är en ren sammanfattning av vad som sker i filmen, det är mycket omvägar, mycket slagsmål å monster scener i vägen för story men det löser de med ännu mer story så det blir lite rörigt men om du är som jag är du ute efter monster action å e får du gott om, du får även människoaction då människorna för en gångs skull slåss och inte bara pratar. Det hela leder till ett star wars liknande slagfält där huvudskurken och hjälten har en matrix liknande fight, adrenaline deluxe helt enkelt! Vissa monster dyker tyvärr inte upp, många heisei  och Milenium monster får yxan, Megalon och Jet Jaguar från Showa eran poppar tyvärr inte upp. Don Frye som spelar Captain Douglas Gordon är en WWE wrestler och kampsports expert å en snubbe Brad här på bloggen faktiskt träffat, världen är liten.Skurkarnas läder kläder har inte åldrats rikigt bra men 2004 var de väl coola, det är en bra uppdatering av de klassiska Xilianerna dock å de får in ett par bra skämt på Amerikanska Godzillas bekostnad så som en länge efterlängtad standof med japanska och amerikanska Godzilla...som är över fortare än vad man kan säga "fight!" Tyvärr inte en gigantisk royal Rumble men holy damn är detta den bästa Godzilla filmen eller vad? Coola dräkter och uppdateringar till klassiska monster och den ultimata 50-års presenten till Godzilla 4/5 Guldkameror.
 
Markus