0

Homoti

Filmen börjar med att en man som heter något åker runt den turkiska landsbyggden på en motordriven fyrhjuling för att träffa någon…troligen sin chef….jag skulle ha sett filmen med subtitles då filmen är på turkiska, vi får ledtrådar att mannen är fotograf och de börjar snacka om något om hur ett gäng räddade en rocka, troligen hur de måste fixa en bild på något lika fantastiskt? Efter ett snack åker mannen hem..... Enligt IMDB är handlingen i denna rulle att en homosexuell alien är vilse i Turkiet på 70-talet...våran hjälte börja kasta ufo leksaker för att fejka UFO bilder till sin tidning men från ingenstanns dyker ett riktigt UFO upp i hans bakgård och en riktig alien med världens läskigaste röst upp och presenterar sig som Homoti, en supersmart figur med magiska krafer som inte ens kan sätta sig på en soffa utan hjälp.
Vad gör jag med den här jävla bloggen...
Att gömma en alien är inte lätt när ens grannar är som tagna ur en sitcom och bara dyker upp hemma hos han, vi har den gnälliga grannfrun,  riktigt 90-tals homosexuell man som är alla homosexuella stereotyper i ett, jag tyckte till och med att han nämnde AIDS i en scen... men vi har även ett kärleksintresse till våran hjälte.. och även en skurk som f¨r veta om Homoti och börjar se grönt, han ska kidnappa Homoti och bli rik! Till skillnad från filmskaparna.
Please die me, want to die
Homoti är en av 2 -3 kända E.T kopior från turkiet, den andre är Badi, men den är mer lik filmen den snor ifrån medans Badi han själv är mer unikt så ser Homoti ut som en tragisk kopia av E.T dräkten, med den största jävla röven I jämnförelse med kroppsbyggden sedan Nicki Minaj. Trots att filmen är oförståbar för den sate som inte snackar turkiska är historia rätt så svår att hänga med, men vad jag förstår så pajjar Homotis skepp, han blir vän med en jordbo och hans grannar medans en granne vill utnyttja han för stålar och sedan så funkar helt plötsligt skeppet...eller så är Homoti på uppdrag att lära sig om människorna och efter han sett deras vänlighet då de räddar han från skurken så låter han jorden leva vidare? Filmen är en av de många turkiska kopior av amerikanska filmer då det var billigare att bara göra en sketen kopia än att köpa in utländska filmer til lturkiet, och ja visst är vi alla glada att vi har ett sådant utbud såsom turkiska Star Trek, 2 Turkiska E.Ts och den mest kända i hela bunten, Turkiska Star Wars som också ska få en review...någon gång. Tillskillnad från Badi och andra turkiska kopior så är denna filmad på videoband vilket ger filmen lite sämre kvalité. Dålig musik, sega stunder, urusel dräkt som ger en mardrömmar pga helt fel annledning men även knasiga scener som gör filmen sebar som då de åker på en flygande matta med hjälp av en greenscreen som skulle få Birdemic att se ut som ett oscarsbidrag. Homoti får1.5/5 Guldkameror.
 
Markus